«Україна очима Національного географічного товариства» – виставка в Посольстві України в США

В Посольстві України в США відкрилася виставка «Україна очима Національного географічного товариства». Зазначена виставка стала спільним проектом дипломатичної місії України у Вашингтоні та Національного географічного товариства.

На виставці представлено біля 40 архівних знімків, зроблених в Україні фотографами Національного географічного товариства, починаючи з серпня 1918 року по жовтень 2013 року. Увагу фотографів привертали родючі степи нашої держави, довоєнна та післявоєнна Україна, особливий дух українських міст, біль Чорнобиля та пересічні українці.

У вітальному слові Посла України в США Олександра Моцика до учасників заходу було зазначено, що фотовиставка демонструє окремі важливі моменти історії нашої держави протягом останніх майже 100 років, а також показує трудовий характер нашого народу, його релігійність, культуру та традиції.

Урочисте відкриття виставки відвідали співробітники Національного географічного товариства, зокрема Виконавчий віце-президент Террі Адамсон, Президент з питань публікацій журналу «National Geographic» Деклан Мур, Старший Віце-президент з питань публікацій Юлія Бойл, а також Ліда Турковська, директор з питань маркетингу українського видання «National Geographic».

Серед гостей Посольства були також представники дипкорпусу, української громади США, американських та українських ЗМІ, а також друзі дипустанови.

Планується, що протягом 2014 року ця виставка подорожуватиме по США, зокрема відбудеться в Нью-Йорку, Чикаго та Сан-Франциско.

Текст Посольство України в Сполучених Штатах Америки

Фото National Geographic

 

Comments are closed.