Народний артист України закохав у себе Північний Техас

[Даллас, Техас] Приїзд до Північного Техасу Народного артиста України, співака, композитора, поета і журналіста Анатолія Матвійчука став справжнім сюрпризом як для україномовної, так і для російськомовної діаспори.

Артист повертався в Україну з гастролей в Чикаго і вирішив на кілька днів зазирнути в Даллас, де у нього живе дочка. Природньо, ніякого концерту заздалегідь ніхто не планував, та Анатолій запропонував зробити нашим співвітчизникам подарунок, влаштувавши безкоштовний творчий вечір.

Ідею з першої миті підтримала Оксана Топоріна, керівник українських пісенних колективів «Веселка» і «Усмішка», Ukrainian American Society of Texas  (UAST), газета The Dallas Telegraph і настоятель греко-католицької української церкви Святої Софії отець Павло Попов, надавши сцену для виступу Анатолія Матвійчука. Менше, ніж за тиждень була проведена маркетингова кампанія. І на концерт зібралося близько сотні людей — українців, росіян, російських євреїв, представників інших національностей.

«Я радий, що моя доля артиста привела мене в ваш прекрасний край, на сонячну Техащину, — цими словами артист почав свій творчий вечір. — Сьогодні моя душа буде говорити з вами мовою українських пісень, написаних мною». Півторагодинне шоу з піснями, жартами та віршами, написаними Анатолієм, проходило українською мовою. Але завдяки доброзичливій глядацькій атмосфері навіть ті, хто не знав української мови, а в залі були й такі, залишилися дуже задоволені.

Глядачі виплескали долоньки, аплодуючи маестро, а після концерту розкупили всі наявні диски, прагнули сфотографуватися з Анатолієм Матвійчуком. До речі, в репертуарі співака є навіть пісня «Знiми, фотограф, нас» про людину, яка може на льоту зупинити мить: «Знiми фотограф нас, допоки ми щасливі, знiми фотограф нас, життя — це спражне диво…».

У глядацькому залі зібралися і ті, хто знав співака ще в Україні, бував на його концертах у Києві та в інших українських містах.

Червоною ниткою через всі пісні і вірші виконавця проходить любов до України, до свого народу, до мови і …до Бога: «Ніщо у цім житті не в радість, коли любові в нас нема. Любов — це те, що буде Вічно. І ні початку, ні кінця. Любов, як Всесвіт, що магічно пульсує в грудях у Творця». Піснею «Друзі мої, друзі мої, нам треба зустрічатися частіше. Друзі мої, друзі мої, ви на світі наймиліші…» співак закінчив сольне виконання. Але концерт тривав!

Разом з пісенним колективом «Веселка» з Далласа Анатолій Матвійчук виконав ще дві, цього разу народні українські пісні: «Чом ти не прийшов» і «Червона рута».

Текст та фото Сергія Тараненка

Comments are closed.