Діаспора просить не виписувати з України при виїзді за кордон

Представники української діаспори вимагають від парламенту відмінити успадковану радянську процедуру, коли при виїзді українських громадян за кордон обов’язково потрібно виписуватися з місця проживання в Україні. Про це заявила президент Європейського конгресу українців Ярослава Хортяна під час нещодавніх парламентських слухань.red and black jordan 1 bauchtasche eastpak black stetson hat jordan air force 1 Florida state seminars jerseys nike air max 90 ASU Jerseys air jordan 1 wmns air max 270 LSU Football Jersey nike air jordan mid air jordan 4 retro military black nike air max 90 blow up two person kayak jordan air force 1

«До нас звернулися українці з Придністров’я, діти яких хочуть навчатися в Україні, але їм не видають паспортів. Де ви таку бачили країну, яка не може видати своїм громадянам паспортів?! Вони не можуть ні виїхати, ні заїхати в Україну – це нонсенс!» – зауважила Хортяна.

Вона також нагадала представникам Міністерства закордонних справ, присутнім на слуханнях, про необхідність контролю за роботою дипломатичних представників України за кордоном, і звернула увагу на необхідність «звертатись до громадян українського походження державною українською мовою та забути про підтримку так званого «Русського міра», який вже кілька років як розпочав активну гру на терені української діаспори».

«І останнє: реалізувати до кінця план дій візової лібералізації, розпочатий у 2000 році. Ми, дорогі українці, є вашими лобістами, ми живемо для України і від України. Ми тільки просимо «дякую», а не грошей. А ті, хто хочуть повернутися в Україну, допоможіть їм», – завершила Ярослава Хортяна.

Нагадаємо, президент Європейського конгресу українців заявила, що 70 відсотків міґрантів мають намір повернутися в Україну.

Марічка Паплаускайте, медіа-портал VIDIA

Comments are closed.