Український інститут Америки за найкращі твори про Шевченка заплатить 9 тисяч доларів

Український інститут Америки оголосив конкурс англомовних есеїв, приурочений до святкування 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка, — йдеться на сайті інституту. Конкурсантам пропонують подумати, чому Тарас Шевченко актуальний і сьогодні.

Конкурс есеїв проходить у рамках всесвітнього відзначення уродин Кобзаря. Мета організаторів – спонукати молодих людей до роздумів про спадок цієї визначної фігури в українській історії.

Зазначена тема конкурсу – «Чому сьогодні має значення Тарас Шевченко?». Взяти участь у ньому може молодь віком від 14 до 21 року.

Від конкурсантів вимагають написані англійською мовою твори, обсягом до однієї тисячі слів. Останній термін подачі робіт – 31 січня 2014 року.

Перша премія конкурсу становить три тисячі доларів, друга — дві, третя, відповідно, одну. Журі передбачило також заохочувальні премії у розмірі триста доларів. Загальний призовий фонд конкурсу складає дев’ять тисяч доларів. Три найкращі есеї будуть опубліковані на веб-сайті інституту.

Докладнішу інформацію про конкурс можна знайти на сайті Інституту.

Нагадаємо, 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка в Україні. У рамках святкувань уже зробили переклад англійською мовою «Кобзаря», який незабаром побачить світ. Національний музей Тараса Шевченка планує оцифрувати невідомі документи, які стосуються постаті поета.

Христина Бондарєва, медіа-портал української діаспори Vidia

Comments are closed.