Пікнік на український лад

[Даллас, Техас] Ось уже 30 років у Північному Техасі існує Українсько-американське співтовариство (Ukrainian American Society Of Texas, UAST), яке об’єднує під своїм дахом українців і всіх любителів української культури та українських традицій. Одним із постійних щорічних заходів співтовариства є весняний пікнік, який збирає в парку під відкритим небом людей різного віку. Незважаючи на майже 100-градусну спеку за Фаренгейтом, пікнік-2013 підтримали люди різного віку. Хоча, звичайно, молоді було більше. Незважаючи на спеку, вони грали у волейбол і навіть зіграли кілька товариських футбольних матчів. Натхненниками цих забав стали Ендрю Чобан, керівник танцювального колективу «Зоря», і Адам Барткоскі, чоловік керівника пісенного колективу «Веселка» Оксани Топорин.

Директор з розвитку української спільноти Техасу Тетяна Нейнер

Розповідає розпорядниця українського пікніка-2013, директор з розвитку української спільноти Техасу Тетяна Нейнер (Tatyana Neuner): «Українській громаді в Далласі в серпні виповниться 30 років і майже з самого початку громада влаштовує весняні пікніки в парку. Правда, цього року ми проводимо його в червні. Але, сподіваюся, в майбутньому ми будемо весняні пікніки проводити таки навесні.

Зазвичай для пікніка ми готуємо смачну їжу, збираємося разом і добре проводимо час. Сьогодні у нас у меню були вареники, але, самі розумієте, в українській спільноті швидко розійшлися.

Традиційно ми починаємо з ігор: волейбол, баскетбол і обов’язково футбольна гра, в результаті якої завжди перемагає дружба. Цього року можна було і в басейні поплавати, чим багато хто з наших гостей і скористалися — поруч з парком був басейн.

Сама я в Далласі живу ось уже 14 років. Приїхала з Одеси. Але для мене це 10-й пікнік — я не відразу знайшла українську громаду. Як керівник з розвитку Української спільноти Техасу, я зацікавлена ​​в нових членах для нашої громадської організації. До речі, сьогодні на пікнік прийшли нові люди — українська родина Володимира та Ольги. Вони тільки три тижні в Далласі і вже нас знайшли.

Хотіла б підкреслити, що серед гостей пікніка були не тільки корінні українці, а й американці, які люблять все українське. Наприклад, танцюристи групи «Зоря» та їхні друзі, у яких немає ні краплі української крові, але при цьому вони є провідниками української культури та українських традицій у нашому штаті».

Товариський матч з футболу

Текст та фото Сергія Тараненка

 

Comments are closed.