Результати виборів-2012

Це їх Країна!

Центральна виборча комісія (ЦВК) України опрацювала 94,53% виборчіх протоколів по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу. Про це свідчать дані інформаційної системи “Вибори-2012”.

Парламентські вибори вперше з 2002 р. були проведені за змішаною системою – 225 депутатів обирали за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Участь у виборах брали тільки політичні партії – участь блоків, які складаються з партій, було не передбачено. Офіційна виборча кампанія почалася 30 липня 2012 р. У боротьбі за депутатські крісла брали участь більше 5 тис. кандидатів. Для проходження у Верховну Раду партії повинні подолати 5% бар’єр.

За даними ЦВК, українські виборці віддали свої голоси за:

Партія регіонів – 30,76%;
“Батьківщина” – 25%;
“Удар” – 13,70%;
КПУ – 13,49%;
“Свобода” – 10,09%%;
“Україна-Вперед!” – 1,59%;
Наша Україна – 1,10%
Радикальна партія Олега Ляшка – 1,08%;

Раніше стало відомо, що Центральна виборча комісія (ЦВК) сьогодні, 30 жовтня, не встигне опрацювати 100% протоколів виборчих комісій.

Зазначимо, що в міру надходження нових даних про обробку бюлетенів відсоток лідера виборчих перегонів – Партії регіонів – поступово знижується: якщо перші дані регіоналів становили понад 50%, то зараз, коли оброблено вже більше половини всіх бюлетеней, показник ПР знизився до менше ніж 35%. Крім того, потроху добирає “Батьківщина”. Що стосується КПУ, то її відсоток поволі зменшується, так само як зростає рейтинг “Свободи”. “Удар” протягом останніх годин демонструє порівняну стабільність.

Comments are closed.