Нова програма грін кард для українців

Державний департамент у четвер запустив нову програму, яка дозволить американцям спонсорувати біженців, коли вони прибувають до Сполучених Штатів, спираючись на аналогічні випробування в останні роки, які дозволили людям допомогти прийняти тисячі українців та афганців.


Що вам потрібно знати

    • Державний департамент у четвер запустив нову програму, яка дозволить американцям спонсорувати біженців, коли вони прибувають до Сполучених Штатів.
    • Програма  Welcome Corps  прагне запросити до 5000 біженців за допомогою 10 000 американців протягом першого року з метою зробити її постійною функцією; програма базується на подібних випробуваннях останніх років
  • Коли він вступив на посаду, президент Джо Байден пообіцяв відновити програму біженців, яка була знищена за колишнього президента Дональда Трампа, який встановив рекордно низькі цілі прийому; Але за перші два роки адміністрація Байдена встановила такі ж низькі цифри
  • Американці, які хочуть стати спонсорами, повинні пройти кілька кроків, включаючи перевірку біографії та збір грошей

 

Програма Welcome Corps має на меті запросити до 5000 біженців за допомогою 10 000 американців протягом першого року з метою зробити її постійною частиною програми прийому біженців США.

Join the Group https://www.facebook.com/groups/welcome.corps.ukraine

Держсекретар Ентоні Блінкен у своїй заяві в четвер назвав нові зусилля «найсміливішим нововведенням у розселенні біженців за чотири десятиліття».

Коли він вступив на посаду, президент Джо Байден пообіцяв відновити програму для біженців, яка була знищена за колишнього президента Дональда Трампа, який встановив рекордно низькі цілі щодо прийому. Але за перші два роки адміністрація Байдена досягла таких же низьких цифр і повільно нарощувала обробку, як і обіцяла.

За перші три місяці 2023 фінансового року лише 6750 осіб було переселено до 125 000 осіб.

Welcome Corps – це одна з ініціатив, спрямована на посилення програми для біженців. Це дозволить біженцям приїхати до США назавжди, на відміну від інших останніх програм, які пропонують тимчасове умовно-дострокове звільнення українцям, венесуельцям, кубинцям, гаїтянам і нікарагуанцям.

Американці, які бажають стати спонсорами, мають пройти кілька етапів: створити приватну спонсорську групу з чотирьох осіб, пройти перевірку та навчання, зібрати 2275 доларів США на кожного біженця та створити план привітання, у якому детально описано, як вони підтримуватимуть біженців під час свого першого 90 днів.

Спонсори будуть служити точкою дотику для біженців, щоб знайти роботу, знайти житло, записати дітей до школи та ознайомитися з основними місцевими послугами, доступними для них. США також співпрацюють з організаціями з переселення біженців, щоб допомогти в роботі Welcome Corps.

Протягом наступних дев’яти місяців після першого прийому вони отримають доступ до федеральних програм, таких як Medicare, щоб мати продовжену підтримку протягом першого року перебування в Сполучених Штатах, навіть після закінчення обов’язків приватних спонсорів.

Немає фінансових стимулів для участі спонсорів, зазначив у четвер високопоставлений чиновник адміністрації, але програма прагне отримати вигоду з популярності попередніх спонсорських програм.

У відео, опублікованому в четвер, Блінкен сказав, що Welcome Corps «дозволить американцям робити те, що вони вміють найкраще: бути провідниками та друзями для наших сусідів, направляти їх на шлях реалізації свого повного потенціалу на благо не лише сімей біженців, а й всі наші родини».

 

 

«Ви не просто зміните життя біженців, яким допомагаєте. Ви також зміните своє життя», – додав він.

На другому етапі програми спонсори можуть безпосередньо просити біженців, яким вони хочуть допомогти, мігрувати до США.

Ветерани, які служили в Афганістані, наприклад, давно вимагали прямої допомоги перекладачам або іншим особам, з якими вони працювали під час бойових дій, багато з яких зіткнулися з проблемами виїзду з країни після того, як Талібан захопив владу.

Прихильники прав біженців підбадьорили запуск нової програми, деякі зауважили, що США вже давно мають можливість розселяти біженців, але цьому частково перешкоджає обробка заборгованості.

«Ми вдячні адміністрації Байдена за цей далекоглядний підхід до використання щедрості американського духу», — сказав Кріш О’Мара Віньяраджа, президент Лютеранської служби імміграції та біженців.

«Ми сподіваємося, що цей пілот буде продумано реалізовано, щоб переконатися, що спонсори достатньо оснащені необхідними ресурсами та ноу-хау, щоб забезпечити найкращі можливі результати для сімей біженців, які перебувають під їхньою опікою».

This page: https://wp.me/p8laHY-l1e

Comments are closed.